Kumandasız Eğlenceye Hazır Olun !!!




Microsoft'un yavaş yavaş ortaya çıkan Natal Projesi sayesinde joysticks kullanmamıza gerek kalmayacak çünkü joysticks yerine vücudumuzu kullanacağız.
Şimdi bizi çok heyecanlandıran projeden biraz sizlere de bahsedeyim.İlk önce Natal'ın bize sunacağı oyunlardan başlayalım. Natal sayesinde araba yarışı oynarken yapmamız gereken tek şey elimizi hayali bir direksiyon tutuyormuş gibi yapmak ve dedektiflik oyununda karakterimizin gideceği yönü sesimizle kontrol etmek.
Natal şu ana kadar bir kaç oyununu bekleyenlerine sundu.Beni en çok heyecanlandırandan başlayacak olursak.Paint Pary oyununda kullanıcı sesinini kullanarak boş bi duvara çizimler yapabiliyor.Önce sesini kullanarak istediği boya tipini ve rengini seçebiliyorsun daha sonra ise elinle duvara boyayı fırlatır gibi yaparak istediğin resmi çizebiliyorsun.
İkinci oyun olan Ricochet de ise yapmamız gereken oyundaki avatarımızın üzerine gelen topları kendi üzerimize geliyormuş gibi farz ederek , vücudumuzu kullanarak onları geri çevirmek.

Eee peki Natal bunları nasıl yapıyor diye merak ettiyseniz bİrazda ondan bahsedelim ...Natal önce görüntüleri analiz edip ,basit insan şekli arıyor ve kafa ,gövde ,dirsek,diz gibi 30 ana parçayı tanımlamaya çalışıyor.bunları yapabilmesi için Microsoft olası insan şekillerinin tek tek kodlanması yerine yapay zeka kullanıyor bu da projeyi hızlandırmasına yardımcı oluyor.

Şu anda fuarlarda tanıtılan versiyonları yakında satışa sunulacakmış...Bütün bunlar için teşekkürler Microsoft Amcaya...

0 Response to Kumandasız Eğlenceye Hazır Olun !!!

Yorum Gönder